Het innovatieprogramma is bekend!

Van broodjes poep tot een bekerhouder en van uitdagingen op bouwterreinen tot een feedbacksysteem.

Ook dit jaar werken we aan een duurzame wereld op Welcome to The Village, we willen namelijk in 2022 een circulair festival zijn. Dat houdt in dat alle grondstoffen die we gebruiken ook weer volledig worden hergebruikt. Daarnaast testen we graag dingen uit, want ons festival is een dorp, een mini-maatschappij. En als het in ons dorp kan, kan het ook in de echte wereld!

Dit jaar gaan de knappe koppen van ons innovatielab DORP o.a. straatmeubilair maken van afval, een off-grid bouwplaats ontwikkelen die circulair en zelfvoorzienend is, een speciale kauwgom prullenbak testen en in een foodtruck broodjes poep serveren. Ook wordt er gewerkt aan een bijenhotel en een circulaire ijskar. Tijdens het festival kun je al deze innovaties komen testen.

Ook met Innofest werken we samen aan duurzame oplossingen. Ze bieden ondernemers de ruimte om op het terrein testen te doen met hun innovatieve prototypes, om ze snel verder te brengen. Zo testen ze dit jaar hardcups voor warme dranken in de backstage en testen ze op het terrein een bewaarsysteem voor de hardcups, zodat je je handen vrij hebt om ze in de lucht te gooien, je liefje te aaien of een juicy hotdog te eten. Daarnaast wordt er getest met een feedbacksysteem met de oude bekende gele ANWB palen, waarin jij als bezoeker feedback kan geven.

Onze internationale partner Inno-Quarter test onder andere bestek gemaakt van bladeren, zodat we in de toekomst helemaal van plastic wegwerpbestek af kunnen.

Onze DORP-Coördinator Johan schoof aan bij The Daily Indie om je alles te vertellen over innovaties op ons festival. De podcast luister je hier.

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!