Grand Bois zoekt percussionisten uit ’t Noorden voor WTTV & Oerol!

Heb je er altijd van gedroomd om mee te werken aan een grote kunstmanifestatie? Staat spelen op een festival op je bucketlist? Én ben je ook nog eens drummer of percussionist en woonachtig in Noord-Nederland? Mail dan naar grandbois@welcometothevillage.nl!

Grand Bois draait om de muziek van Haïtiaanse voodoo rituelen: Iedere muzikant hoort een audiotrack via koptelefoon of in-ears, en speelt daar overheen om samen tot een polyritmisch meesterwerk te komen. In die polyritmische ruimte zijn er ook momenten voor improvisatie, hier een beetje ervaring mee hebben is dus wel belangrijk. Grand Bois is eigenlijk een koor voor percussionisten, waar naar elkaar luisteren centraal staat, en samen in the fever of the moment maximale expressie wordt bereikt.

Hoe ziet dat er uit? In Santarcangelo zo:

 

Hiervoor zoeken we dus muzikanten: percussionisten en drummers, van klassiek tot pop, op drumkits, bongo’s, conga’s, pauken of welke andere slag-en percussie instrumenten dan ook.

Wil je meedoen? Stuur dan een mail met daarin je persoonlijke motivatie om mee te werken en een beetje van je muzikale achtergrond en ervaring, met een korte video van een performance of opname naar grandbois@welcometothevillage.nl .

De open call sluit eind maart.

Na een eerste online meeting organiseren we in het voorjaar collectieve workshops in De Westerkerk in Leeuwarden onder leiding van Grand Bois-makers Luigi de Angelis (die je kent van Lumen op #wttv18) en Cristiano De Fabritis. Na deze workshops ben je helemaal klaar om te spelen op Oerol en Welcome to The Village!

Nieuws

Net als gisteren verplaatsen we het programma van Hemelum naar binnen, de dj’s van Stoned & Droned, Klup Kapsalon en Peen draaien het feest op Hemelum van 14.00u tot 23.00u flink aan!

De ontdekking van de Hemel(um)