Kauwgom Recyling

Kauwgom hoort niet op straat, daarvoor ontwikkelde SJIEK zijn kauwgomvuilnisbakken. Dan komt echter de vervolgstap. Wat doen we met al die kauwgom? Wat kunnen we maken van dit bruikbare product?

SJIEK

SJIEK. is ontstaan als een studentenproject bij HOWEST in België. Roel en Jeroen besloten dat het tijd was om wat tegen al het afval te doen wat kauwgom veroorzaakt in de maatschappij, zeker als je kijkt hoe slecht dit vergaat, over twintig jaar ligt het nog op straat. Als eindwerk hebben zij een kauwgomvuilbak gemaakt. Waarbij kauwgom momenteel nog gewoon bij rest van het afval zal belanden.

Wat maken we van kauwgom?

Ze hebben dus een kauwgomvuilnisbak gemaakt, omdat ze willen dat kauwgom op korte termijn rapper zijn weg richting de vuilnisbak zal vinden in plaats van de straat. Dit deel van de challenge is al klaar en zal ook binnen twee maanden zijn weg vinden richting grote steden voor testen.

Nu vinden ze dat kauwgom eigenlijk niet bij de rest van het zwerfafval hoort. Dit is een bruikbaar materiaal en dus is SJIEK ook van mening dat hier iets mee kan gedaan worden. Zelf hebben ze niet voldoende materiaalkennis om dit alleen op te lossen.

Hiervoor hopen ze dus op DORP de nodige experts/enthousiastelingen te vinden die samen met hen geloven dat zelfs het kleinste stukje afval een tweede leven kan krijgen.

Dit zijn de randvoorwaarden

  • Het eindproduct moet gemaakt zijn van kauwgom;
  • het product moet meerwaarde creëren. Geen nieuw stuk afval worden (geen zoveelste gadget).

Kom dit project bekijken op DORP

De DORPelingen werken de hele week hard aan deze uitdaging. Ben jij Welcome to the Village bezoeker? Kom dan ook zeker hier een kijkje nemen op het DORPeiland.

Meer informatie

Stuur voor meer informatie over dit project een e-mail naar dorp@welcometothevillage.nl.