Circulaire IJskar

De Jong's IJs wil een ijskar die haar eigen stroom kan opwekken, eventueel kan opslaan, maar ook de piekstroom aan kan van een vriezer die aanslaat. Juist hierin zou De Jong's IJs graag hulp hebben om de eerste Co2 neutrale ijskar te maken die helemaal zelfvoorzienend is.

De Jong’s IJs

De Jong’s IJs is de duurzaamste ijsfabriek in Noord Nederland, co2 neutraal en bijna fossielvrij. Hun ijsjes worden verkocht bij diverse supermarktketens in binnen en buitenland maar in Nederland op veel festivals zoals North Sea Jazz, de RAI Amsterdam, Walibi flevo, Lowlands, Down the rabbit hole, Keukenhof en nog veel, veel meer.

Een circulaire offgrid ijskar

Om de ijsjes te verkopen zijn een aantal ijskarren gemaakt die als vriezer fungeren. Een kleine vrieskist op een bakfiets. Deze gebruikt stroom. En juist dat zouden ze willen veranderen. Want een circulair ijsje zou toch ook in een circulaire ijskar moeten kunnen.

Dit zijn de randvoorwaarden

  • De ijskar moet fietsbaar blijven. Dit betekend dat hij op de fietswielen moeten blijven staan en ook fietsend verplaatst kan worden.
  • De vrieskist is een vast gegeven (Romke komt nog met afmetingen, inhoud en technische gegevens).
  • De kar moet minimaal 6 uur lang kunnen koelen.

Kom dit project bekijken op DORP

De DORPelingen werken de hele week hard aan deze uitdaging. Ben jij Welcome to the Village bezoeker? Kom dan ook zeker hier een kijkje nemen op het DORPeiland.

Meer informatie

Stuur voor meer informatie over dit project een e-mail naar dorp@welcometothevillage.nl.