Male person driving cart funny

Circulair Openbaar Vervoer

Duurzaamheid een belangrijk thema binnen de OV-sector, daarom is in een akkoord vastgelegd dat vanaf 2030 álle bussen volledig emissievrij moeten zijn. Maar op veel plekken in Nederland is het elektriciteitsnetwerk niet voldoende toereikend, wat betekent dat elektrische bussen niet via het elektriciteitsnet kunnen worden opgeladen. Tijd voor een oplossing!

100% CIRCULAIR OPENBAAR VERVOER

Voertuigen die rijden op fossiele brandstof stoten CO2, stikstof, fijnstof en ultrafijnstof uit. Deze dragen bij aan  klimaatverandering en beïnvloeden de luchtkwaliteit. Anno 2021 is duurzaamheid een belangrijk thema binnen de OV-sector, daarom is in een akkoord vastgelegd dat vanaf 2030 álle bussen volledig emissievrij moeten zijn. Maar op veel plekken in Nederland is het elektriciteitsnetwerk niet voldoende toereikend, wat betekent dat elektrische bussen niet via het elektriciteitsnet kunnen worden opgeladen. Tijd voor een oplossing!

Arriva Nederland

Arriva is een van de grootste vervoersorganisaties in Europa. Arriva verzorgt naast het bus-, waterbus- en treinvervoer in Nederland ook het openbaar vervoer in delen van het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Hongarije, Italië, Kroatië, Portugal, Polen, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Malta en Zweden.

Overal Elektrisch

De afgelopen jaren heeft Arriva al veel geïnvesteerd in energiezuinig materieel. Maar de weg naar nul is niet rechttoe rechtaan. Arriva streeft ernaar om volledig elektrisch te kunnen rijden, maar niet overal kunnen de elektrische bussen via het elektriciteitsnet kunnen worden geladen. Ze vragen de hulp van DORP om een oplossing te vinden om 100% circulair het hele land van openbaar vervoer te kunnen voorzien.

De randvoorwaarden

  • 100% circulair
  • Geen netwerkaansluiting benodigd
  • Er moet altijd voldoende energie aanwezig zijn bij de laadpaal om de bussen van stroom te kunnen voorzien
  • Eventueel mag een deel van de batterij gebruikt worden, maar de batterij mag niet verder teruglopen dan 30% van de useable energy

Meer informatie

Stuur voor meer informatie over dit project een e-mail naar dorp@welcometothevillage.nl.