Alles wat je moet weten om goed voorbereid naar WTTV19 te gaan

Nog maar heel heel even tot Welcome to The Village 2019, tijd voor een heleboel praktische info ↓

Openingstijden
De openingstijden van het festivalterrein zijn:
Donderdag 18 juli: 17.00 – 02.00
Vrijdag 19 juli: 11.00 – 03.00
Zaterdag 20 juli: 11.00 – 03.00
Zondag 21 juli: 11.00 – 01.00

Camping
De camping is open van donderdag 18 juli 12:00 uur tot maandag 22 juli 12:00 uur. Op de camping is er ’s ochtends een goede bak koffie te krijgen met een lekker ontbijt. Eten en drinken naar de camping meenemen mag wel, maar is dus niet nodig. Daarnaast kun je op de camping een lauwe sixpack Kornuit omruilen voor een koude. Kornuit’s got your back!

Vervoer & parkeren
Welcome to The Village vindt plaats in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. Navigeer naar Simmerkrite 1, Leeuwarden. Parkeren kan voor €10,- op het parkeerterrein. Of je nu een dag komt of vier. Je mag er wel zo vaak in en uit als je wil. Elektrische auto’s parkeren gratis en hybride auto’s vijf euro.

Kom je met het openbaar vervoer? Nog beter! Vanaf Station Leeuwarden kan je de bus pakken en stap je uit bij bushalte Ouddeel. Protip: leen een OV-fiets.

Check wel goed de dienstregeling op 9292.nl of de NS reisplanner, want rond Zwolle zijn er t/m 23 juli veel werkzaamheden. Dat betekent dat er beperkt treinen rijden en vaak vervangend vervoer wordt ingezet. Hou rekening met zo’n 45 minuten vertraging als je via Zwolle gaat.

Toch met de auto? Carpool en win voor het leven. #doeduurzaam

Betalen
Hét betaalmiddel tijdens de komende editie: je pinpas! Je kan overal met pin betalen: we zijn helemaal zonder muntjes en cash. Veilig voor iedereen, makkelijk en snel, maar vooral ook goed voor de wereld om ons heen, want er hoeft geen plastic gedrukt, opgehaald en gerecycled te worden.

Mocht je geen pinpas hebben of wil je liever cash gebruiken? Dan kun je bij ons voor een klein prijsje een tijdelijk en anoniem pasje halen waar je geld op kunt zetten. Kun je natuurlijk ook als vriendengroep doen, heb je meteen een pot.

Bekers
Als je voor de eerste keer binnenkomt op ons terrein krijg je een bekermunt van ons. Deze kun je bij de bar inruilen voor een beker. Is je beker leeg? Haal een nieuw drankje en krijg een schone beker eromheen. Wil je geen nieuw drankje? Dan kun je je oude beker inruilen voor weer een bekermunt.
Oftewel, bekermunt = beker = beker = bekermunt, je begrijpt het.

Ben je je beker of bekermunt kwijt? Haal een nieuwe beker voor €1,50
Ga je weg? Doneer je beker of bekermunt bij de uitgang aan ons Dorpsfonds of neem hem mee als souvenir!
Een beker of bekermunt kan niet ingeruild worden voor geld.

Plattegrond
Bekijk de plattegrond hier!

Blokkenschema
Download onze Timesquare app en je bent altijd op de hoogte van het programma! Niet alleen duurzaam, ook nog heel handig.

Drinkwater
We hebben gratis tappunten waar je je flesje kan bijvullen. Helemaal mooi. Geen drinkfles? We verkopen een hele mooie in de Hoeve, onze festivalwinkel.

Peuken
Gooi je peuken niet op de grond, maar haal een gratis peuken-asbakje bij de Hoeve!

Infopunt
Voor al je praktische vragen kun je op het terrein terecht bij het infopunt. Bij het infopunt kun je ook terecht voor lost & found en de kluisjes. Handig!

Merchandise
Ook dit jaar hebben we in onze winkel De Hoeve truien, speelkaarten, koelkastmageneten, rompertjes en meer van Welcome to The Village voor je. Met natuurlijk weer slicke designs.
Gaat niet gebeuren, maar mocht het nou toch gaan regenen is het goed om te weten: we verkopen geen poncho’s, neem dus zelf een waterbestendige jas mee!

Performance tickets
Voor de voorstellingen van Francesca Grilli, Sieger Baljon en Wild Vlees is het nodig om een gratis ticket te reserveren bij het infopunt. Er is beperkt plaats, claim je plekje dus op tijd! Is het vol? Dan zetten we je op de wachtlijst.

Kluisjes
Er zijn een heleboel kluisjes te huur! Je vindt ze vlak na de ingang op het terrein (er zijn geen kluisjes op de camping). Via onze infobalie worden ze verhuurd voor of het weekend, of per dag.

Zijn er nog vragen?

Kijk of het antwoord tussen de FAQ staat. Zo niet? Stuur ons even een berichtje via onze socials, we reageren heel snel, beloofd!

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!