Algemeen Directeur Ruben Bosch neemt afscheid van Welcome to The Village.

Na drie bijzondere jaren neemt Ruben Bosch per 1 december 2021 afscheid als algemeen directeur van Welcome to The Village. Hij leidde het festival door stormachtige jaren vol vergunningperikelen en de gevolgen van de coronapandemie.

Welcome to The Village vond voor het laatst plaats in 2019, in de Groene Ster in Leeuwarden. In 2020 kon het festival niet doorgaan vanwege de coronapandemie en een jaar later moest het worden gecanceld door een schorsing van de vergunning.
In 2022 vindt Welcome to The Village plaats in de binnenstad van Leeuwarden en in de tussentijd zoekt het festival voor de lange termijn naar een eigen gebied om te ontwikkelen en verduurzamen. Zonder Bosch dus.

“De afgelopen jaren hebben veel energie gekost, toen ik kwam wilde ik bouwen aan de professionalisering en het verstevigen van de organisatie. Dat is in mijn ogen goed gelukt, alleen zonder een festival te kunnen vieren in de afgelopen twee jaar. Dat hakt er mentaal in. Mijn energie om opnieuw te gaan bouwen is op. Daarom wil ik ruimte maken voor een nieuwe directeur die met een schone lei kan beginnen. Het festival is gezond en dit is een goed moment om mijn taken aan een nieuwe directeur over te dragen”. Aldus Bosch

Robert Bangma, voorzitter van de Raad van Toezicht zegt over het vertrek van Bosch: “het is ontzettend jammer voor het festival en voor Leeuwarden dat Ruben de club gaat verlaten. Hij heeft het festival en de organisatie een enorme stap verder gebracht de afgelopen jaren, in een tijdsgewricht dat zeker niet gemakkelijk was. Er ligt nu een helder plan voor de toekomst, met een stevig financieel fundament. Als Raad van Toezicht vinden wij het jammer dat hem een editie zonder hobbels en obstakels niet is gegund, maar we hebben des te meer bewondering voor Ruben dat hij desondanks dit besluit heeft genomen. Wij danken hem voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren en wensen hem veel geluk in de nabije toekomst.”

Ruben Bosch draagt per 1 december 2021 zijn taken over, de Raad van Toezicht van Stichting Welcome to The Village zoekt naar een opvolger.

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!