Kunstig handwerk met Talant

Bij de samenwerking tussen Talant en Leeuwarden - Fryslân 2018 wordt hard gewerkt aan een langdurige productielijn met onder andere tafelbladen voor op Baaiduinen, vilten vogeltjes en vlaggen. Tijdens cursussen, maar ook in meerdere centra voor dagbesteding wordt er keihard gewerkt aan bijzondere producten, die je terugziet op het terrein.

Zo tref je op Baaiduinen prachtige tafelbladen aan, waarbij kleine latjes hout als in een kunstwerk van mozaïek op de bladen zijn bevestigd. Waar de ene groep de houtjes zaagt, zet de andere groep ze in elkaar, met als resultaat een prachtig kunstwerk van hout, waar je ook nog eens prima aan kunt eten met z’n allen.

Samen met Bascule (Sneek) is er gewerkt aan grote vlaggen. Eerder werden deze voor reclame gebruikt door bijvoorbeeld het Fries Museum, nu worden ze bewerkt tot decoratie op het terrein en zijn het meteen opvallende eyecatchers. 

Niet alleen het grove werk zie je terug op het terrein, er is ook aandacht voor details. Zo maakten de cliënten tijdens een gezamenlijke viltcursus in Stiens pluizige vogeltjes die je terugziet in de vogelhuisjes verspreid over het terrein.