Skoft & Skiep - Brunchbingo

Bingo een royale brunch van streekproducten bij elkaar!

Om je festivaldag met een goed gevoel én een goedgevulde maag te beginnen, is er de Skoft&Skiep Bingo Brunch. Er zijn twee belangrijke uitgangspunten bij dit spel: sharing is caring en zingen is swingen.

 Ken je ze nog? De Oldies? Het zingende seniorenkoor uit Leeuwarden maakte diepe indruk tijdens de voorstelling WORK WORK WORK WORK WORK van Skoft&Skiep en goed nieuws: ze zijn terug! Heb je per ongeluk een foute bingo, of roep je net iets sneller dan je kaart gevuld is? Verplicht een liedje zingen is geen straf meer met deze vrolijke oudjes.

De prijzentafel van dit spel is gevuld met bijzondere producten; lokale streekproducten (van paling tot suikerbrood), goed gevulde voedselpakketten maar ook nuttige voorwerpen als een kaasschaaf. Je speelt dus zelf je brunch bij elkaar. Maar wat doe je als je een smeuïge kilo kaas wint? Hou je ‘m voor jezelf, of deel je met je tafelgenoten? En hoe snijd je die kaas eigenlijk als je geen kaasschaaf hebt? Het gevoel van ongelijke verdeeldheid komt al gauw op tafel en kent eigenlijk maar een oplossing: delen met elkaar!

Naast een fijne brunch, muzikale intermezzo’s door de Oldies en een hilarische bingo, steekt er een maatschappelijke boodschap achter dit programma. En dat past precies bij Skoft&Skiep,  een jong Noordelijk collectief bestaande uit theatermakers Karel Hermans, Aukje Schaafsma en Tatiana Pratley.

Skoft&Skiep bestudeert de wereld als amateur-antropoloog en maakt voorstellingen met een documentair en beeldend karakter. Het onderzoeksproces en de mensen die zij tijdens het vooronderzoek ontmoeten spelen een grote rol in de uiteindelijke voorstelling. Skoft&Skiep werkt met gemeenschappen die niet vanzelfsprekend zichtbaar zijn; mensen waar veel over, maar niet per se mee gesproken wordt.