Parlement van de Dingen: 100 uur met een boom

Wat zou er gebeuren als dieren, planten en technologieën een stem krijgen in ons politieke debat? Dat zij zelf kunnen bepalen hoe de toekomst eruit moet zien en zelf mogen meebeslissen over de invulling van ons politieke landschap? 

Tijdens Welcome to The Village gaat Partizan Publik in het Parlement van de Dingen honderd uur in gesprek met een boom op het festivalterrein. Wij mensen zijn genetisch voor de helft gelijk aan de groene reuzen. Praktisch familie dus en daar hoor je naar te luisteren. En als we dat doen, wellicht kunnen we dan wel de cruciale boodschappen over fotosynthese, sapstromen, droogtestress en verdedigingsmechanismen tegen indringers verstaan. En nog beter; vertalen naar poëzie, politiek en muziek.

Gastheren en -vrouw: Joost Janmaat, Thijs Middeldorp en Valerie Verkerke. Met als special guest op zaterdag: musicus en componist Diederik Rijpstra

Openingstijden: 12:00 – 19:00. Dagelijks: ga in gesprek met de griffiers en oprichters van het Parlement van de Dingen, om 14:00 uur in DORP. Op zaterdag (14:00) ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een muziekworkshop: musicus en componist Diederik Rijpstra maakt van de informatie, wensen en geluiden van de boom een muzikaal verhaal. 

Foto: Michiel Cotterink