Koffielokaal

Zin in een lekkere kop koffie? Dat kan tijdens Welcome to The Village, want we hebben onze eigen koffie en dat noemen we Koffielokaal. Koffielokaal, want we kopen onze bonen direct bij lokale koffieboeren in Brazilië, Colombia, Tanzania en Indonesië volgens het Direct Farmers principe. Dat is een soort van Fair Trade, maar dan +1.

Het Direct Farmers principe: door het overslaan van tussenpersonen ontvangen lokale koffieboeren een veel betere prijs voor hun bonen. De bonen branden we bij de schoonste brander van Nederland met de Amerikaanse Loring Smart Roaster. Deze koffiebrander is veel milieuvriendelijker dan reguliere branderijen, hij realiseert 80% energiebesparing en een aanzienlijke vermindering van de emissies door een uniek warmte terugwinsysteem. Koffielokaal is speciaal samengesteld door Welcome to The Village in samenwerking met Dutchbeans.

Nieuw dit jaar: een samenwerking binnen het foodprogramma, daar las je eerder ook al over. Wij brengen ons complete Koffielokaal naar Fuchsbau Festival en maken daar tijdens het festival koffie, zoals we dat ook op ons eigen festival doen. Wat krijgen wij? CHOCOLA! Fuchsbau heeft een soortgelijk project als Koffielokaal, alleen dan met cacao-bonen. Een internationale samenwerking tussen Colombiaanse (Solano/Belen de los Andaquies) en Duitse partners (Hannover/Rein-Kreiss Neuss) om de eerlijke handel voor de eigen bevolking te stimuleren. Direct bij de cacao-boer gekocht en zonder tussenweg naar Hannover gebracht. Koffie + chocola is een gouden combi natuurlijk!

Koffielokaal: de beste koffie van het dorp!