De Hotshop - cooler dan De Warme Winkel - Indiaan

Een bijzondere voorstelling op een bijzondere locatie, die zich afspeelt rond zonsondergang: INDIAAN! Op Oerol ging dit stuk in première. We waren erbij, en vonden het fantastisch.

Een groep dampende twintigers trekt zich terug in de resten van de natuur, op zoek naar de voetsporen van de Native American.  Ze zoeken in ritmes en vredespijpen, in schors en in scheppingsverhalen, in postcards en films. Ze scannen hun geweten en hun vurigste verlangens. Een nieuwe stam wordt geboren. Een ode aan een verloren cultuur. Indiaantje spelen op hoog niveau. Hoe kan je de grond bezitten?

Centraal in de voorstelling staat de ghost dance, die pas ophoudt als je erbij neervalt. De acteurs matten zichzelf af, en jou ook.

Honor the sacred.
Honor the Earth, our Mother.
Honor the Elders.
Honor all with whom we share the Earth:
Four-leggeds, two leggeds, winged ones,
swimmers, crawlers, plant and rock people.

Walk in balance and beauty.

In De Hotshop - cooler dan De Warme Winkel staan voorstellingen van verse theatertalenten die links- of rechtsom in samenwerking met één van de leden van theatercollectief De Warme Winkel zijn ontstaan. Vincent Brons was eerder met Anneke Sluiters te zien in De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen).