Op elkaar en jezelf passen

Een te gek festival kunnen we alleen krijgen door goed met elkaar om te gaan. Feesten, gek doen en helemaal los gaan is de bedoeling, denk daarbij wel aan mensen om je heen. Houd ook rekening met de zon en alcohol. Smeer op tijd en drink niet tot je erbij neervalt, dan heeft niemand meer wat aan je. Drink vooral ook water zo nu en dan en eet op tijd.

Nat worden is niet leuk, behalve als het heel warm is. Indien het regent, mag je een paraplu meenemen. Blijf lekker droog, maar houd wel rekening met mensen die achter je staan. Paraplu’s opsteken vlak voor het podium is dus niet lief. Bij overlast kunnen de watervangers worden ingenomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in bewaard worden.

Ons festivalterrein is geen klimparadijs. Klim dus niet in stellingen of tenten, want wat we echt absoluut niet willen is een interview geven waarin we moeten vertellen dat het een zwarte dag is omdat er één of andere idioot uit de nok van een tent is gedonderd. We hebben daar met z’n allen echt veel te hard voor gewerkt.

Wapens: nou, dat lijkt ons niet. Niet doen dus. Mocht je wel die neiging hebben, dan is dit festival niks voor jou en jij niks voor ons.

Rust, reinheid en regelmaat

Met Welcome to The Village willen we er ook voor zorgen dat het prachtige natuur- en recreatiegebied de Groene Ster zo weinig mogelijk hinder ondervindt van het festival. Zo hebben we een aantal duurzaamheidsprojecten, zijn we voorzichtig met de omgeving tijdens het op- en afbouwen en halen we de ingrediënten van The Village Salad uit onze eigen festivaltuin. Handig! Daarom vragen we onze bezoekers ook om mee te denken en te handelen: houd het terrein, de strandjes en het water netjes.

Graffiti en vandalisme. Daar gaan we duidelijk mee om. Wie betrapt wordt zal door onze twee-bij-twee beveiligers worden overgedragen aan de politie. De boel onderkalken is niet lief. En ook stom.

Flyeren en posteren vinden we niet leuk. We willen het terrein zowel vrij van rommel houden alsook van visueel verstorende elementen.

Drank & drugs

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je een bandje ophalen bij de infobalie. Dat bandje krijg je op vertoon van je ID.

Het meenemen van eigen drinken en eten is niet de bedoeling, een lege bidon of fles mag wel mee. Er zijn veel punten waar je prima (en vooral koud!) drinkwater kunt tappen. Er wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein. Op de camping is iedere dag lekker ontbijt en goede (echt goede) koffie verkrijgbaar. Mjam!

Alcohol drinken buiten het terrein mag helaas niet, tenzij je doorloopt tot over de Duitse grens. Daar mag ‘t wel. Ook goed voor je conditie trouwens, een stukje lopen. Op de camping mag je wel drinken.

De politie in Leeuwarden houdt regelmatig controle op drugs. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden net als harddrugs in het algemeen. Wie wordt betrapt met harddrugs loopt het risico van het festival en de camping te worden verwijderd.

Poekie

Nero, Fluffy en Poekie mogen helaas niet mee het terrein op. Ook huisdieren met een andere naam niet, trouwens. Ze houden toch niet van luide muziek. We maken indien nodig wel een uitzondering voor hulphonden die minder validen begeleiden. Die mogen dan weer wel. Laat het ons wel eventjes weten! 

Dingen met technologie

Foto’s en video’s maken: prima! Plaats je de resultaten dan ook op onze facebook pagina? Dan is het extraprima! We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht die ontstaan. Wij maken ook foto's en gebruiken de foto's, waar jij dus mogelijk op staat, voor het verslag en latere promo. Kom je jezelf tegen en vind je dat écht niet leuk? Stuur even een mailtje, dan lossen we het op!

Er zijn meerdere oplaadpunten voor telefoons op het festivalterein en op de camping. Daar moet je wel zelf bij blijven, als je dat ziet als een minivakantie dan gaat de tijd een stuk sneller. Het festival is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of iets anders naars.

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje te moeten inleveren en van het festival en/of de camping te worden verwijderd.

Heb het leuk!