Camping Welgelegen

Een plek waar je vooraf al wilt slapen. Da’s geen grap, want Camping Welgelegen is één van de mooiste campings. Welgelegen is open vanaf vrijdag 21 juli 10:00 uur tot en met maandag 24 juli 12:00 uur.

Tickets

Iedere campingbezoeker heeft een polsbandje nodig voor de camping, die krijg je door een campingticket aan te schaffen. Vergeet niet om je ID mee te nemen!

Let op: iedere campingbezoeker heeft een apart campingticket nodig! Met de aankoop van een KarTent, timi, festipi of met je camper-/caravanticket regel je dus alleen toegang voor je slaapplaats, niet voor de mensen die daar gebruik van maken.

Kinderen tot en met zes jaar mogen gratis naar het festival en dus ook gratis overnachten op de camping. Vanaf zeven jaar is het normale campingticket van toepassing.

Eten en drinken in Welgelegen

Om je dag goed te beginnen, serveren we op de camping ontbijt inlcusief een goeie kop koffie (of thee). Laat je cash thuis, want ook op de camping betalen we met muntjes. Die kun je daar ook kopen, trouwens.

Er is een campingwinkel aanwezig op de camping. Niet uitgebreid, maar voor nood kun je daar terecht (is niet in ons beheer, hier kun je alleen met cash betalen!). Ook is er een ontbijttent op de camping aanwezig, waar je je uitsmijter, nodige koffie en jus kunt halen. Betalen gaat met munten.

Handig om te weten

Het is niet mogelijk om je auto bij de camping te parkeren, via de parkeerwachters hoor je waar je je auto op de reguliere parkeerplaatsen het beste kunt neerzetten. Vanaf de parkeerplaats is er bagagevervoer naar de camping. Het is dus niet nodig om met tenten en slaapmatjes te zeulen. Op vrijdag, zondag en maandag kun je hier gebruik van maken.

Vanaf je tent naar het festivalterrein is ongeveer 15 minuutjes lopen, op de fiets gaat dat nog net iets sneller. Bij de ingang van de camping is een fietsenstalling, het laatste stukje van de ingang bij de camping naar je tent is een looppad.

Er is op de reguliere camping geen stroom, op het caravan/camperveld en bij tipi’s is er wel stroom aanwezig. Je telefoon opladen kan op het festival, met hulp van bananenschillen (ja echt!).

Ook Camping Welgelegen heeft een aantal geboden en verboden. Omdat dat bij wet verplicht is en omdat we daarmee Welgelegen een relaxte plek kunnen houden. Die regels zijn als volgt:

Do’s:

 • Polsbandje dragen. Want zonder kom je de camping niet op en we zijn niet gevoelig voor puppy-ogen.
 • Bij de camping een flyertje aannemen met daarop veel meer praktische informatie. Heel handig.
 • De daarvoor aangewezen route gebruiken en om anderen denken. Andere gebieden van de camping worden bewoond door mensen die niet naar het festival gaan, dus die zitten niet in dezelfde yolostemming als jij.
 • De stiltecamping gebruiken als je het stilste plekje van de camping nodig hebt om goed te kunnen slapen.
 • Zorg dat de lieve mensen van het bagagevervoer je spullen meenemen. Bespaart je rugpijn.
 • Algemeen: wees lief voor elkaar.

Don’ts:

 • Je vervoermiddel meenemen op de camping. Alleen als je een camper hebt (en een ticket daarvoor).
 • Open vuur en BBQ’s, dat mag helaas niet. Tentjes fikken meestal net iets te goed. Vuurwerk mag ook niet.
 • Aggregaten meenemen en aanzetten. Die doen we weer uit, want die mogen niet.
 • Elektronische muziek na 23:00 uur.
 • Wildplassen, onrespectvol met andermans spullen omgaan, paden blokkeren.
 • Drugs die normaal gesproken ook niet toegestaan zijn. Op de camping is de normale wetgeving van toepassing.
 • Algemeen: wees niet onlief voor elkaar.

Lekker slapen!