Wij eten pony's

Schrik je stiekem een beetje bij de gedachte aan het eten van ponyvlees? Dan ben je niet de enige. De meeste mensen zien de aaibare dieren liever als huisdier dan als voedsel, maar dat is zonde. Ponyvlees is namelijk heel erg scharrel, goed geregistreerd en hartstikke lekker. En daarom serveert chef-kok Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos ponysaucijzen, ponyhaas en ponybiefstuk in festivalrestaurant Baaiduinen.

Op Welcome to The Village vinden we lokaal, logisch en lekker eten minstens zo belangrijk als goede muziek of een smaakvol biertje. In een tijd dat we steeds kritischer worden op wat we eten zien we nog behoorlijk wat lokaal voedsel over het hoofd. Ponyvlees is daar een voorbeeld van. Niet populair genoeg om zo op te dienen, en dus wordt het nu vooral verwerkt in onze kroketten en frikandellen of geĆ«xporteerd naar het buitenland. Wat ons betreft onterecht, want het is hartstikke lekker en duurzaam. En een stuk logischer dan een geĆÆmporteerd stukje biefstuk. "Ponyvlees is prachtig rood vlees, iets zoeter van smaak dan rund. Mals en zeer smakelijk, dus zeker het proberen waard," aldus onze chef. Daarom hebben we drie Shetlandpony's laten slachten die tot voor kort dienstdeden als natuurbeheerders in Overijssel. Kom je proeven?