Weesjes bezochten #wttv16

Weleens gehoord van een weeshuis voor planten? In Neushoorn is er eentje, en verzorgers stuurden hun weesjes op pad. Zo'n 150 planten fleurden het festival op met hun aanwezigheid. De drie vrienden Winston, Karel en Sebastian hadden een mooie dag. Hier wat foto's die we terugvonden - gelukkig maar.

De drie worden opgehaald uit het weeshuis. Safety first! Karel is nog wat moe, maar Winston en Sebastian hebben er heel erg zin in.

Eenmaal aangekomen op het terrein willen Sebastian en Karel even acclimatiseren. Winston vindt het allemaal maar lang duren, hij is wat onrustig.

Nadat Winston een poosje heeft lopen aandringen gaan ze toch maar op pad. De eerste vrienden zijn al snel gemaakt bij het doornemen van het programmaboekje.

Winston zag een kans en nam 'm. Sebastian en Karel achtergelaten, en opeens is de eer aan Winston: hij is de eerste die crowdsurft op #wttv16. Winston gaat he-le-maal los.

Het ging Sebastian allemaal wat te snel. Karel en Winston waren opeens weg, en hij bleef alleen achter. Z'n vrienden kwijtgeraakt. Een beetje onzeker besluit hij toch maar een danspas of twee uit te proberen. Iedereen vindt dat 'ie goed danst, behalve hij.

Winston, ondertussen, is helemaal in z'n element. Hij krijgt het met zijn shine zelfs voor elkaar om de show van de band te stelen. Wat een baas. Maar waar is Karel eigenlijk?

Ennn, daar waren de vrouwen al. Winston sjanst en danst, drinkt en drinkt nog meer. We horen dat Winston tussendoor bij de Medicijnfabriek is geweest.

Maar het pakt toch niet zo goed uit. Winston heeft zich vergaloppeerd. De drank valt niet goed, en hij struikelt over een paar plastic bekertjes.

De organisatie had Winston al een poosje op de korrel, en besluit hem vermanend toe te spreken. Eén waarschuwing, anders zit Winston in een taxi naar huis.

Inmiddels gaat Sebastian lekker. Het hoedje geeft hem wat extra swag, en hij zit er nu echt lekker in.

Sebastian krijgt het zelfs voor elkaar om contact te maken met de dj Ge-ology. Sebastian is namelijk een groot liefhebber van Tupac, en daar heeft de dj vroeger nog mee gewerkt. Sebastian mag zelfs op het podium!

Tsja. Wees of niet, als je moet, dan moet je. De dag zit erop, het wordt zelfs alweer licht. Winston en Sebastian gaan naar de camping voor een welverdiende nachtrust.

En drie keer raden wie er op de camping uit een tent komt gerold? Karel! Karel sneakte weg om, naar eigen zeggen, 'een uurtje te tukken'. Dat werd een heel erg lang uurtje, hij heeft gewoon de hele dag geslapen.

Echt lekker wakker worden lukt Karel (alweer) niet, maar een frisse douche helpt misschien.

De boys staan op hun lift te wachten. Sebastian fit, Winston nog steeds een beetje scheef en Karel is alweer weggedommeld. Maar ze hebben het heel, heel mooi gehad.

Van de Gamma, Praxis en het plantenweeshuis van Neushoorn mochten we planten lenen voor op het terrein. Dankjulliewel allemaal! De foto's zijn gemaakt door Marc Henri Quere, Afke Manshanden en Ruben van Vliet.