Tinariwen en meer naar #wttv16

Goed nieuws! Tinariwen (Mali), Fanfare Ciocarlia (Roemenië), Protomartyr (USA), Bewilder (Nederland) en Hypochristmutreefuzz (België, en ja, zo schrijf je dat echt) zijn bevestigd voor #wttv16. Eerder kondigden we Tal National (Niger), East Cameron Folkcore (USA), The Lytics (Canada) en Canshaker Pi (Nederland) al aan. Na drie uitverkochte edities start de kaartverkoop op zaterdag 9 januari om 11:00 uur, de entreeprijs blijft met €85,- voor een weekender gelijk aan vorig jaar.

Tinariwen

Uit Mali komt de opzwepende desertblues van Tinariwen. De bandleden ontmoetten elkaar in de jaren tachtig, als soldaten in de trainingskampen van kolonel Kadhaffi, waar ze kozen voor muziekinstrumenten in plaats van wapens. De muzikale nomaden van Tinariwen hebben hun sound door de jaren heen steeds ontwikkeld dankzij ontmoetingen met vele verschillende culturen.

Fanfare Ciocarlia, ofwel ‘the legends of gipsy brass’: het Roemeense twaalftal staat bekend als één van de snelste Roma-zigeunerbands ter wereld. De postpunkers met een boodschap van Protomartyr komen uit de gruizige gitaarstad Detroit. De band rondom zanger Joe Casey creëert een duistere sound van galmende gitaren en stuwende drums. Over Bewilder zei 3voor12: ‘de voormalig GEM-frontman danste als Future Islands en kantelde zijn heupen als good old Springsteen.’ Het Vlaamse Hypochristmutreefuzz blies in 2015 alles en iedereen omver met hun fascinerende en indrukwekkende noise.

Luisteren? Hierzo op Spotify, of check hier de programmapagina!