Spotlight op Spinvis

Oh jongens. Spinvis heeft een nieuwe plaat gemaakt en die verdient alle liefde en aandacht van iedereen ter wereld ooit. Of in ieder geval die van jou, lees maar:

"Mooi, hoe Spinvis met woorden vervaagde polaroids schiet van vluchtige momenten. De teksten zijn ogenschijnlijk losse woorden, zinnen, associatief bij elkaar gehusseld en op een hoop gegooid. Maar daarachter schuilt wel degelijk een wereld aan betekenis."
- TROUW, ****

"Het album voelt treurig, bevat toch een muzikaal sprankje hoop. Spinvis lijkt dat zo weer onder het tapijt te vegen met zijn treffende, cryptische teksten." 
- 3VOOR12, deze week verschijnt daar nog een groot interview met de beste man.

"Op Trein Vuur Dageraad vat Spinvis de actualiteit bij de hoorns, al klinkt er door alle ellende toch iets van een sprankje hoop. De muziek is eenduidiger en verschiet minder snel van kleur dan op eerdere platen, maar de nog zorgvuldiger gewogen teksten komen des te harder binnen."
- Volkskrant, ****

"Mooi verkapte boodschappen zijn er ook. In het afwijkend uptempo Dageraadplein (waar ochtend op avond rijmt) wacht Spinvis op welkome, al dan niet illegale vluchtelingen. Terwijl er een dronken volkse fanfare voorbijdendert, zou iedereen de vlinders achterna mogen huppelen." 
- OOR

"Zelfs met voor het publiek onbekende nummers handhaaft Spinvis zich als een unieke stem in de Nederlandse popmuziek."
- NRC, lees ook het interview dat de krant met hem had.

"De enige referentie die opduikt is Spinvis zelf, met zijn inlijstzinnen en zijn onvaste love-it-orhate-it-vocalen. Wij zitten bij dit album andermaal in kamp liefde."
- REVU, ****

De Correspondent hield nog een lang interview, die is hier te beluisteren. Hier vind je nog een interview met het Parool. Beluister de plaat hieronder (of via deze link) op Spotify, of kies hier je favo muziekspeler. Je krijgt er geen spijt van. <3