op #wttv16 eten we stiertjes

Even voorstellen: links staat Sjoerd, daarachter Johannes en rechts Klaas Sietse. De pasgeboren stiertjes staan nu nog in de stal van Boer Brunia, tijdens Welcome to The Village eten we ze op. Daarmee treden ze in de 'pootsporen' van koe Janneke. Van haar aten we vorig jaar meer dan veertienhonderd maaltijden in ons festivalrestaurant Baaiduinen.

Op de foto zie je drie bijproducten uit de melkindustrie. Bijproducten? Ja, want om melk te kunnen geven heb je immers een vrouwtjeskoe nodig, die ook nog moet kalven. En koeien kalven ongeveer even veel stiertjes als koetjes. Die koeien kunnen (vaak) doorgroeien tot volwaardige melkkoe, maar voor de stiertjes moet vaak een andere bestemming worden gevonden. En dat is precies waar dit project om gaat. Daarnaast is stierenvlees ook gewoon lekker, natuurlijk, maar in ons land ook een beetje vreemd om te kopen. Lees hier alles over de bijzondere samenwerking tussen een boer, een kok en een festival die samen werken aan een logische voedselketen.

* foto: Hans Jellema