New Music Monday #8

1. Death Alley - Nieuwe bassist

Vers vlees in de kuip bij Death Alley! En dat is maar goed ook, want even was het voortbestaan van de band en daarmee hun gig in Grootegast onzeker. Nieuwe bassist, nieuwe energie en klaar voor het festivalseizoen. Lees het heugelijke nieuws bij Never Mind The Hype.

2. Declan McKenna - Interview The Daily Indie

Declan McKenna komt nog maar net om de hoek kijken op het podium, maar de boodschap die hij daar verkondigt barst van de relevantie en het idealisme. Met aanstekelijk fanatisme schrijft hij de soundtrack voor zijn generatie. Check HIER het interview in The Daily Indie.

3. Spinvis - Interview De Correspondent

Bij Spinvis ligt de boodschap een stuk minder aan de oppervlakte. Prachtige klanken en krachtige sfeerbeelden, maar gaat het stiekem toch ergens over? Duik de diepte in met Spinvis en correspondent Lex Bohmeijer.

4. King Ayisoba - 1000 Can Die

Kennen jullie DEZE wereldse wereldmuziek al? King Ayisoba haalt inspiratie van allerlei continenten en zet een rauwe, maar toch traditioneel klinkende sound neer. Lees meer over de muziek en het verhaal van deze koning op de websites van Written in Music en The Guardian.

5. Brutus - Artikel Nerdist

“Brutus is is poised to be the next big thing; just you watch.” - Nerdist Benjamin Bailey. Check DIT artikel en ontdek waarom óók JIJ op 22 juli los gaat op Brutus in Ravenswoud. Zie je daar!

Foto: Nick Helderman