Lily op reis naar Taiwan

Zo hey, we zitten hier toch een potje plaatsvervangend trots te zijn. Kunstwerk Lily (foto) van het creatieve en awesome collectief Werc zag je afgelopen zomer nog in het meer in het midden van ons festivalterrein, en zo ligt Lily binnenkort op het water in Taiwan op Nuit Blanche, een nogal toonaangevend media art festival.

Hoe komt zo'n kunstwerk uit Nederland terecht in Taiwan? Olav Huizer van Werc: 'We zijn benaderd door Dimension+, een toffe studio uit Taipei, Taiwan. Ze doen veel op het gebied van media kunst en performing arts. Ze hadden Waterstaat (van #wttv14) online gezien via een collega, en vonden dit super vet. Dimension+ organiseert mede het Nuit Blanche.' Nuit Blanche betekent 'slapeloze nacht'. Tijdens het festival zijn alle musea de hele nacht open.

Nuit blanche (slapeloze nacht) kennen jullie waarschijnlijk wel. Alle musea zijn de hele nacht open en gratis toegankelijk. De organisatie vroeg dus oorspronkelijk om Waterstaat. Olav: 'We hadden eerder al eens onderzocht dat het vliegen van Waterstaat lastig en prijzig was. Natuurlijk hadden wij meteen al het idee om de Lily neer te leggen in plaats van Waterstaat. Dit past allemaal in 1 koffer, scheelt 8 KM kabel, en is technisch nog veel vetter, want het is een technisch organisme.'

Werc begon in 2014 met Waterstaat op Welcome to The Village, en ontwikkelde het jaar daarna de Pixi. De Pixi verlichtte het pad van festival naar camping op een duurzame, nieuwe manier (op zonne-energie en door binnen een eigen netwerk met elkaar te communiceren). De Pixi werd in 2016 doorontwikkeld naar Lily. Die route is een mooie, en maakt ons heul nieuwsgierig naar de komende ideƫen. Succes jongens!