Kunstprogramma #wttv17 bekend

Mooi nieuws, want ons kunstprogramma is bekend! Stichting VHDG cureert Sachi Miyachi en Yuri Veerman, terwijl Lân fan taal en Explore the North een mooi project met Grafisch Atelier Friesland presenteren. Daarnaast zijn Partizan Publik en Het Dorpsmeisje aan het programma toegevoegd. Lees hieronder verder en koop daarna je kaartjes, want dit wil je niet missen.

VHDG cureert

De creatie van Ruben Bellinkx maakte vorig jaar zoveel indruk dat VHDG (Voorheen de Gemeente) ook op onze vijfde verjaardag het beeldende kunstprogramma cureert. VHDG biedt een podium aan lokale, nationale en internationale kunstenaars en komt naar Welcome to The Village met Sachi Miyachi en Yuri Veerman.

Sachi Miyachi - Hair-washer District
Ontsnap aan de festivaldrukte in de tijdelijke haarsalon van deze Japanse kunstenaar! Met deze installatie creëert Miyachi een plek waar, door de vreemde omgeving voor een wasbeurt, alle zintuigen tegelijk worden geprikkeld. Heerlijk luisteren, proeven, ruiken en voelen dus. Lees verder.

Yuri Veerman - Boekverbranding: een bloemlezing
Kunstenaar Yuri Veerman neemt tijdens zijn performance ‘Boekverbranding: een bloemlezing’ twintig boeken die verafschuwd worden, bundelt ze en leest ze voor in een kring rond het kampvuur. Hij kiest zijn fragmenten niet zelf, maar doet dit op verzoek van jou; hier lees je er meer over

Kop en Schaduw: Een wolk van betekenis in beeld en taal
Even in alle rust mijmeren over de zaken des levens? Kom tijdens #wttv17 langs in de parloir van het Grafisch Atelier Friesland, een uit strobalen opgetrokken spreekhut. In een anonieme setting ontmoet je een dichter. Lees meer over dit project van Grafisch Atelier Friesland, Lân fan taal & Explore the North.

Parlement van de Dingen: 100 uur met een boom
Wat zou er gebeuren als dieren, planten en technologieën mogen stemmen? Dat zij zelf kunnen bepalen hoe de toekomst eruit moet zien en zelf mogen meebeslissen over de invulling van ons politieke landschap? In ons festivaldorp gaat Partizan Publik in het Parlement van de Dingen honderd uur in gesprek met een boom. Whut? Lees meer.

Het Dorpsmeisje
Ons Dorpsmeisje, de fotografe Ilva Stoelwinder, is op zoek naar hét festivalbeeld van dit jaar. Hoe? Je leest het hier.

Hier staat het gehele programma voor #wttv17. Hier koop je tickets. En hier kun je je vrienden laten zien dat je gaat.