Je kunt nu een tattoo krijgen in plaats van een polsbandje

In Nederland gaan ruim 26 miljoen mensen jaarlijks naar festivals toe. Al die mensen hebben polsbandjes om het festivalterrein op te kunnen komen, maar is dat wel de beste manier? Welcome to The Village denkt van niet, en schaft daarom het polsbandje af. In ruil: een tatoeage met biologische én programmeerbare inkt. En daarvoor zoeken we deelnemers.

‘De mogelijkheden zijn eindeloos’, vindt innovatieprogrammeur Stefan Kunst. ‘Niet alleen is de tattoo gepersonaliseerd en erg mooi, je kunt er dankzij geïmplanteerde biomarkers nog veel meer mee. Denk bijvoorbeeld aan toegang tot andere festivals, of een biertje halen aan de bar. En na een week of twee vervaagt de inkt gewoon weer.’

Testfase

We nodigen onze huidige kaartkopers van harte uit om mee te doen aan een grote pilot. Op vrijdag 21 juli, de start van het festival, kunnen maximaal 500 bezoekers meedoen. Bij hen wordt, in een gecontroleerde omgeving, een tatoeage gezet waarmee zij toegang hebben tot het festival. Ook wordt er geëxperimenteerd met het laden van saldo in de biomarkers in de inkt, zodat de testpersonen er ook mee kunnen betalen aan de barren.

De eerste test is in maart 2017 gedaan. Proefpersoon Rutger Smit (foto) liet vrijwillig een skyline van een dorp - zoals het polsbandje tijdens Welcome to The Village in 2014 was - tatoeëren op zijn pols. De resultaten laten zien dat de biomarkers in de inkt sterk genoeg zijn om te interacteren met een scanner, of bijvoorbeeld een chip voor contactloos betalen.

Veel duurzamer

‘In 2016 trokken de Nederlandse festivals ruim 26 miljoen bezoekers. Als deze pilot goed verloopt, dan willen we het concept aanbieden aan andere festivals. Daar hoeven we niks aan te verdienen, want 10% minder polsbandjes levert al een enorme winst op voor het milieu. Als we daarna ook de festivalmuntjes ermee kunnen vervangen, dan is de impact enorm’ - denkt Kunst.

Aanmelden

Bezoekers van het festival kunnen zich vanaf 10 april aanmelden via info@welcometothevillage.nl. Via de mail volgt dan praktische info.