Honderd blazers openen #wttv16

Welcome to The Village wordt op vrijdag geopend door één groot orkest, in het hart van het festivalterrein. Sytze Pruiksma van het Birds & Brass-project vroeg Broken Brass Ensemble om samen met hem deze te gekke opening van #wttv16 te verzorgen. De heren van Broken Brass Ensemble vonden het ook een te gek plan en hebben voor ons een speciale compositie gemaakt. Negen dirigenten voeren 'm uit met hun negen orkesten, opgesteld in een U-vorm.

Birds & Brass
Birds & Brass is een project van componist Sytze Pruiksma. Samen met Johannes Terpstra heeft hij een route van optredens uitgestippeld die in 2018 moet leiden tot een XL-concert met tweeduizend muzikanten, als een ode aan het landschap. Als componist en hartstochtelijk vogelaar wil Sytze Pruiksma zijn bezorgdheid over de verschraling van het Friese weidevogellandschap uitdrukken in een muzikaal statement. Dat doet hij het liefst samen met zoveel mogelijk muzikanten uit de harmonie, fanfare en brasswereld, omdat je daarmee de haarvaten van de Friese samenleving raakt.

Broken Brass Ensemble
Met een eigentijdse mix van traditionele New Orleans-brass met hiphop-, funk-, jazz- en balkaninvloeden verovert Broken Brass Ensemble langzaamaan de wereld. Met hun eclectische sound maakte de band de afgelopen jaren hard furore in binnen- en buitenland. Dit jaar gaat Broken Brass Ensemble verder met waar ze drie jaar geleden mee zijn begonnen: heel veel live spelen.

Foto: Saris&denEngelsman!