Grime Beyond Borders

In een samenwerking tussen Welcome to the Village en hiphoporganisatie Leeuwarder Collectief waren Dona B en KUÒ (Kuo Weh) de afgelopen week op uitwisseling naar Manchester. Welcome to the Village werkt voor het tweede jaar op rij samen met hiphopartiest Danny Fahey a.k.a Thirty Pound Gentleman, om jonge hiphop en grime-artiesten uit te wisselen tussen verschillende Europese landen. 

De artiesten van het Leeuwarder Collectief werden de afgelopen week gekoppeld aan Manchester artist Sangy, waarbij zij samen in een aantal dagen nieuw werk produceerden en dit presenteerden op het evenement "Festival in My House" in Manchester, wat onderdeel is  van het Manchester International Festival.

Leeuwarder Collectief is een hiphoporganisatie die zich richt op het bevorderen van participatie en talentontwikkeling.‘Een unieke kans voor ons’, vertelt frontman Kuo Weh Ho van het collectief. ‘We gaan daar de samenwerking aan met een grime artist om binnen een week tot iets tofs te komen. Zo’n samenwerking prikkelt. Ik voel dat mijn horizon wordt verbreed, dat ik van anderen kan leren maar ook dat ik even op een ander niveau wordt uitgedaagd.'

Dat de Europese gedachte juist nu onder druk staat, maakt samenwerken nog belangrijker, vindt Kuo Weh Ho. ‘Verbinden en samenwerken klinken misschien voor deze generatie als iets vanzelfsprekend, maar dat is het absoluut niet. Laten we dat in ons achterhoofd houden. Helemaal na wat er afgelopen tijd is gebeurd in Manchester. Ik denk dat het een spannende reis wordt.’, 

De Leeuwarder Courant interviewde Kuo Weh over zijn trip naar Manchester, en schreef er een mooi artikel over. Je leest het hier.