Europese erkenning voor Welcome to The Village

Hoera! Welcome to The Village heeft voor twee jaar een EFFE-label gekregen. Het EFFE-label wordt uitgereikt aan festivals die staan voor artistieke kwaliteit en die een bijzondere impact hebben op hun omgeving.

EFFE (Europe for Festivals and Festivals for Europe) is een platform dat in 2015 werd opgericht door de European Festivals Association. Deze organisatie wil extra aandacht besteden aan het grote belang van festivals voor de Europese samenleving. In totaal zijn er ruim honderd festivals uit veertig landen aangesloten. In Nederland hebben onder andere Noorderzon in Groningen en het Amsterdamse Manifesta en Holland Festival een EFFE-label gekregen.

De internationale jury noemt Welcome to The Village ‘een innovatief festival dat veel energie steekt in duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.’ Op 4 mei wordt Welcome to The Village tijdens een conferentie voor Europese festivals in Wiesbaden officieel toegelaten.

Het EFFE-label is geldig voor twee jaar. Voor Welcome to The Village betekent dit Europese zichtbaarheid en toegang tot een Europees netwerk van festivals. Daarnaast maakt Welcome to The Village kans op de EFFE-awards die om de twee jaar worden uitgereikt.