DORPSblog: Rewire

We zien ons festival als een tijdelijke mini-maatschappij. In het project DORP werken we met wetenschappers, studenten, uitvinders en andere slimmeriken aan duurzame innovaties voor het festival van de toekomst. Dat is dan fossielvrij en produceert geen afval. In deze serie volgen we de ontwikkelingen van DORP.

REWIRE

Plastic. Het zit bijna overal omheen en we gooien er bergen van weg. Maar al die plastic dingen zijn een groot probleem. In de zee drijven mega-eilanden van weggegooid plastic. Is er een manier om dit afval een nieuwe bestemming te geven? WOOF & WOW denkt van wel. Van plastic flessen snijden zij draden, die gebruikt kunnen worden om nieuwe dingen van te weven. Hier op het festival werken ze aan een schommel, om te onderzoeken of je een speeltuin kan maken van gebruikt plastic.

De maatschappij

WOOF & WOW ging naar Peru, waar dorpen op vuilnisbelten gebouwd zijn. De bewoners van die dorpen verkochten het waardevolle afval van de vuilnisbelt vaak door om inkomsten te genereren. Dankzij WOOF & WOW verwerken zij afval tot mooie producten, zodat de dorpelingen hier goed aan kunnen verdienen. Hoe tof is dat?!

Alles weten over DORP? Meld je aan voor de openbare facebookgroep vol verhalen, ervaringen en heel veel foto's!