DORPSblog: LILY

We zien ons festival als een tijdelijke mini-maatschappij. In het project DORP werken we met wetenschappers, studenten, uitvinders en andere slimmeriken aan duurzame innovaties voor het festival van de toekomst. Dat is dan fossielvrij en produceert geen afval. In deze serie volgen we de ontwikkelingen van DORP.

LILY

Een lichtgevende lelie op het water. Dat is wat de mensen van WERC donderdagavond in de vijver van Welcome to The Village plaatsen. Deze LILY is gemaakt van intelligente PIXI-lampjes. Dat zijn lampjes die door bepaalde codes met elkaar communiceren en daardoor een bewegend lichtveld maken. Producer Wander Kars (Bastard Sugar) ondersteunt deze lichtzee met zijn beats. Dit jaar willen ze met de geïnteresseerde bezoeker in gesprek. Hoe kan je de lampjes nog slimmer met elkaar samen laten werken? En wat zijn mogelijke andere toepassingen voor dit systeem?

Duurzaam

Dat deze LILY ├╝berhaupt bestaat is te danken aan DORP. Vorig jaar heeft WERC namelijk de paden naar de camping verlicht met de PIXI-verlichting die ze ook voor de LILY gebruiken. Normaal gezien gebeurt dit met grote bouwlampen. Deze kosten ontzettend veel stroom en geven een fel, storend licht. De PIXI-lampjes communiceren slim met elkaar, waardoor je enorm veel stroom bespaart. Dan is ook nog eens het pad prachtig verlicht. Hoe chique is dat?!

Alles weten over DORP? Meld je aan voor de openbare facebookgroep vol verhalen, ervaringen en heel veel foto's!