DORPSblog: De Oerkoepel

We zien ons festival als een tijdelijke mini-maatschappij. In het project DORP werken we met wetenschappers, studenten, uitvinders en andere slimmeriken aan duurzame innovaties voor het festival van de toekomst. Dat is dan fossielvrij en produceert geen afval. In deze serie volgen we de ontwikkelingen van DORP.

DE OERKOEPEL

Een enorme koepel van driehoeken. Als je het bouwwerk ziet staan, is het al een kunstwerk op zich. Maar deze Oerkoepel (‘oer’ is Fries voor ‘over’) wordt gebruikt voor ontzettend veel dingen. Maak je er een broeikas van? Gebruik je hem als tent? Of zet je de koepel neer als kunstwerk? Het team van De Oerkoepel biedt de constructie aan; Jij bepaalt hoe je hem gebruikt! Tijdens het festival is de buitenkant door jouw bijdrage een kunstwerk in wording. Heb je even een momentje voor jezelf nodig? Binnenin de koepel vind je je rust.

Duurzaam en praktisch

De Oerkoepel is de stevigste vorm die je met zo min mogelijk materiaal kan bouwen. De koepel zelf is gebaseerd op het werk van de architect Buckminster Fuller. Deze geometrische koepel gebruiken ze bij bijvoorbeeld de Amazonetuin van diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Aviodrome Schiphol. Het hout van deze versie past allemaal in een Ford Ka. Hoe sterk is dat?!

Alles weten over DORP? Meld je aan voor de openbare facebookgroep vol verhalen, ervaringen en heel veel foto's!