DORPSblog: De Energiecentrale

We zien ons festival als een tijdelijke mini-maatschappij. In het project DORP werken we met wetenschappers, studenten, uitvinders en andere slimmeriken aan duurzame innovaties voor het festival van de toekomst. Dat is dan fossielvrij en produceert geen afval. In deze serie volgen we de ontwikkelingen van DORP.

DE ENERGIECENTRALE

Energie opwekken met menselijke kracht, dat is de ambitie van de Energiecentrale. Dit jaar bouwen zij op Welcome to The Village door middel van een 3D-printer een machine met een groot, zwaar gewicht. Dit gewicht takelen mensen naar boven, om een lamp te laten branden. Wat de precieze functie van de lamp gaat zijn? Dat wordt in de loop van de week duidelijk.

Logisch

Het klinkt als de ideale wereld: Elektriciteit opwekken zonder kerncentrales en fossiele brandstoffen, maar met verbrande calorieën! Natuurlijk zal niemand later op zijn fietsje op zolder energie aan het opwekken zijn, maar het is zeker de moeite waard om te kijken hoe we beter en duurzamer met energie om kunnen gaan. Met de takelmachine van de Energiecentrale verzet je met een groep werk om echt iets te bereiken. Hoe ideaal is dat?!

Alles weten over DORP? Meld je aan voor de openbare facebookgroep vol verhalen, ervaringen en heel veel foto's!