DORP gaat lekker

Weet je wat fijn is? Als na twee dagen druilerig en soms ronduit slecht weer, de zon weer eens besluit te schijnen. Dat was gisteren dus het geval. Vanaf de ochtend een permanent minimum van zo’n twintig graden met hier en daar een uitschieter naar boven. Grandioos voor de werkethiek in ons kleine en bruisende DORP, waar de projecten vrolijk doorgingen waar ze een avond eerder waren gestopt.

Een avond eerder werden alle ideeën gepitched aan de producenten en eindbazen van het festival. De inzet was pittig, als het idee niet goed genoeg was, als er in de eerste twee dagen DORP niet genoeg vooruitgang was geboekt, dan kon je wegwezen. Dat klinkt heel erg spannend, maar dat viel mee. Wat wel hielp, is dat Welcome to The Village heel vrolijk werd van alle verhalen. Projecten werden hier en daar wat aangescherpt en goede adviezen werden gegeven, maar iedereen mocht blijven.

Zodoende begon iedereen vol goede moed aan de maandag. Die goede moed is de hele dag niet verdwenen. Na twee dagen brainstormen, concepten en overige mentale bezigheden, was heel DORP ook wel toe aan een dag waar er tenminste wat praktisch kon worden gedaan.

Onder een blauwe hemel werd er geklust, getimmerd en stukken hout gesneden met een lasercutter. Er lagen DORPelingen uit te rusten aan het water en het ging er lekker gemoedelijk aan toe. 

Achter de schermen werd er ook vooruitgang geboekt. Vier redacteuren werken binnen DORP elke dag loeihard om content te maken voor onze DORPsblog. Surf er even heen en lees van acht projecten het verhaal tot nu toe! Is leuk.