2manykofferdjs over 2manydjs

Dit jaar sluit 2manydjs ons festival af. Dat vinden wij natuurlijk al helemaal te gek, maar we vonden twee gasten die nóg enthousiaster zijn dan wij: 2manykofferdjs! Rick Klap en Richard Toepoel begonnen dit jaar de eerste dj-cover-act ooit die ever ooit gemaakt is en zetten tijdens de Asteriks Nieuwjaarsborrel de hele zaal op z’n kop. Daarom vroegen we deze ervarings- en partydeskundigen waarom jij zondagavond 21:15 vooraan móet staan in Bontebok.

Rick Klap: “Ik was vroeger helemaal into boyz noize en simian mobile disco, vrienden kwamen met 2manydjs. Toen ging ik me erin verdiepen en vond het meteen keihard. Niet alleen 2manydjs, ook Soulwax is supervet. Het is vooral heel tof om te zien hoe veel lol ze samen hebben. Daarnaast waren hun mixtapes voor mij een hele grote inspiratie om te beginnen met DJ’en. Ik zag ze op Lowlands, Pinkpop, Eindhoven en ben ze daarna altijd blijven volgen. En eigenlijk speelde ik ook al best lang met het idee om ze na te doen.”

Richard Toepoel: “Ik zag ze in Doornroosje, Nijmegen - zonder visuals maar nog steeds een gigantisch groot feest. Zelf begon ik een paar jaar geleden als VJ, ik raakte geinspireerd door Soulwax video’s. Een jaartje geleden kwam ik Rick tegen bij de Oldehove, waar we samen een project deden. En eigenlijk door wat te ouwehoeren kwamen we erachter dat we een 2manydj-cover act wel zagen zitten! Samen gingen we brainstormen over een setlist met de tracks die wij het tofst vinden. Dat was ontzettend veel werk.”

Rick Klap: “Maar! Die ene avond in Asteriks gaf ons zóveel energie terug, niet normaal. We hadden er zelf ook ontzettend veel lol in, het ging echt alle kanten op. Zowel de muziek als de visuals. We gaan binnenkort nog meer shows doen.”

Oké. Dan nu de hamvraag. Waarom moet iedereen vooraan staan?

Beide: “Het is een gigantisch feest en tegelijkertijd een prettige, luchtige afsluiter om met je vrienden een tray bier te halen en keihard te gaan dansen. Perfect om je laatste munten op de bar kapot te gooien en los te gaan op… ja van alles! Alles kan voorbij komen, van Arctic Monkeys en Joy Division, van Het Goede Doel tot LCD Soundsystem en via Chemical Brothers naar Prince. Alles moet op z’n kop en iedereen moet keihard los.”

Meer over 2manydjs lees je hier. Als je je kaartje nog moet halen, kun je dat hier doen.